Surikaty ze zoo praha

20. března 2007 v 18:59 | Any |  ***Zvířata***

Surikata

(Suricata suricatta)

A - Suricate
N - Erdmännchen

Třída: savci, Řád: šelmy, Čeleď: promykovití

Zeměpisné rozšíření: jižní Afrika
vyhledávání:
Biotop: suchá savana, polopouště, pouště
vyhledávání: poušť a polopušť, travnaté území
Potrava: hmyz (všekazi, saranče, kobylky), štíři, hadi, ještěrky, hlodavci
vyhledávání:
Rozměry: délka těla 25-35 cm, délka ocasu 17,5-25 cm, výška v kohoutku 15 cm, hmotnost 0,6-1 kg
Rozmnožování: Samice je březí 77 dní a rodí 1-5 mláďat, která jsou ukrytá v hnízdě v podzemní noře.
Věk: až 13 let
Zajímavosti: Surikaty žijí v početných koloniích. Noc tráví v podzemních chodbách, kam také prchají před nebezpečím. Ve dne vždy několik členů kolonie hlídkuje, vztyčeno na zadních. Rády se sluní.
Kde ho najdete: u Afrického domu

Fotogalerie
Surikata
Surikata

Surikata
Surikata

Surikata
Surikata
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama