Kometky a Kešu-makadamia crunchies

6. dubna 2007 v 19:58 | Any |  ***Sladké recepty***
Kometky
Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma.
Receptura - Těsto: 250 g másla, 125 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g citrónové kůry, 3 g soli
Postup: Vše rychle zpracujeme v hladké těsto, které vyválíme a vykrájíme tvary kometek, vložíme na plech a pečeme při teplotě 200 °C asi 6 minut.
Krém: 1 čerstvé vejce, 160 g cukru krupice, 20 + 5 g citrónové kůry, 90 g citrónové šťávy, 100 g másla, 200 g fondánu
Postup: Vejce, cukr, citrónovou kůru a šťávu třeme v páře do zhoustnutí a po vychladnutí všleháme máslo.
Dohotovení: Kometky naplníme krémem a polijeme fondánem s nastrouhanou citrónovou kůrou
Kešu - makadamia crunchies
Pro další recept si zajedeme do Afriky do věčně zelené Vendy, kde jsou plantáže makadamiových a kešu oříšků a kde sídlí deštná čarodejnice, která pomáhá ženám mít miminka. Úžasné území na severu Jižní Afriky, plné legend a čajových plántáží neskutečné barvy. Křupavé sousto "krančís" je delikatesou z těch nejlepších oříšků.
Receptura na 1000 g crunchies: 500 g čokolády na vaření, 180 g nasekaných opražených kešu oříšků, 180 g nasekaných makadamových ořechů, 125 g másla, 200 g cukru krupice, 30 g škrobového sirupu
Postup: Cukr s máslem a škrobový sirup pomalu zahříváme a mícháme, až je cukr zcela rozpuštěný a začne karamelizovat. Do karamelu dáme ořechy, dokonale promícháme a vylijeme na namazaný plech. Po vychladnutí obrátíme a polijeme rozpuštěnou čokoládou o teplotě 27 °C. Necháme ztuhnout a crunchies rozlámeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama